tag:blogger.com,1999:blog-3855404510267533198.comments2012-12-04T08:12:18.070+01:00kletskoppen en zwarte inktregionaal archief tilburghttp://www.blogger.com/profile/00748827965672989922noreply@blogger.comBlogger113125tag:blogger.com,1999:blog-3855404510267533198.post-64706692614545400532012-12-04T08:12:18.070+01:002012-12-04T08:12:18.070+01:00I just stumbled upon this site while doing genealo...I just stumbled upon this site while doing genealogy for my wife's family. It's my wife's aunt, Mrs. van Eijk, that donated the cookbook from the stagecoach inn. Aunt Leonie, now 80 years old, is the granddaughter of Leonie Donders, who in turn is the granddaughter of Adriaan Donders and Maria van der Vliet. Any ideas about where we can find copies of the 1997 cookbook? We'd like to get a copy for our daughter, Saskia, born 212 years after her g-g-g-g-grandmother. Tom DeVries, Vashon, WA.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3855404510267533198.post-70254697921274032462012-06-24T19:26:47.663+02:002012-06-24T19:26:47.663+02:00Leuk artikel!
En vooral leuk om meer over planten...Leuk artikel!<br /><br />En vooral leuk om meer over planten te weten. Tegenwoordig kent men alleen rozen en gras, terwijl er duizenden soorten bloemen en planten op aarde leven.<br /><br />groetjesAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3855404510267533198.post-47454215726227774302011-10-03T12:17:10.289+02:002011-10-03T12:17:10.289+02:00Paling hoort onvervreemdbaar bij de Kermis: ook bi...Paling hoort onvervreemdbaar bij de Kermis: ook bij ons in Gilze. Heel de familie kwam over. Paling en druiven, kochten we altijd bij de speciale kraam van "den Kreut" (onze groenteboer). Het eerste weekend van oktober in Gils dus en dan twee weken later op dinsdag met de hele familie naar de jaarmarkt in Rijen- ik weet niet of daar ook weer paling werd gegeten. Mooie tijden en lekker eten.Mirjam Heijshttps://www.blogger.com/profile/17562298451561446073noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3855404510267533198.post-23710580435665775872011-08-11T10:27:02.490+02:002011-08-11T10:27:02.490+02:00a blog is very interesting and instructive, congra...a blog is very interesting and instructive, congratulations<br />the I is considered offensive, but 870 thousand people believe the opposite<br />a hug from Reus CataloniaJobove - Reushttps://www.blogger.com/profile/15325521409416734011noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3855404510267533198.post-7128713736956502722011-08-11T10:15:58.025+02:002011-08-11T10:15:58.025+02:00Leuk verhaal. Maakt me gelijk nieuwschierig naar A...Leuk verhaal. Maakt me gelijk nieuwschierig naar Agnes en haar leven.Wilma van den Brinkhttps://www.blogger.com/profile/18255600973083786142noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3855404510267533198.post-91106285419510313102011-06-12T23:38:40.560+02:002011-06-12T23:38:40.560+02:00onbegrensd internet: offenbach ook over die pracht...onbegrensd internet: offenbach ook over die prachtige hélène... http://youtu.be/vLzLwSghfNQMirjam Heijshttps://www.blogger.com/profile/17562298451561446073noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3855404510267533198.post-36700920579880117262011-06-12T23:34:54.620+02:002011-06-12T23:34:54.620+02:00mooi liedje erbij: ook tilburgse roots (henny vrie...mooi liedje erbij: ook tilburgse roots (henny vrienten) http://youtu.be/vLzLwSghfNQMirjam Heijshttps://www.blogger.com/profile/17562298451561446073noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3855404510267533198.post-16200996201076123982011-06-03T10:27:47.782+02:002011-06-03T10:27:47.782+02:00@Karel
Bedankt voor je reactie, leuk!
Ben benieuw...@Karel<br /><br />Bedankt voor je reactie, leuk!<br />Ben benieuwd of je het uitgeprobeerd hebt....Astridhttps://www.blogger.com/profile/11862994458282072129noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3855404510267533198.post-34956855091561709092011-05-21T18:16:01.629+02:002011-05-21T18:16:01.629+02:00Het Franse recept lijkt me lekkerder dan dat ander...Het Franse recept lijkt me lekkerder dan dat andere: te veel boter. Mooi stukse weer. Ik ga het eens proberen (nou ja, ik probeer mijn echtgenote te overtuigen dat het best lekker kan zijn...).Karelhttps://www.blogger.com/profile/17016253272641450232noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3855404510267533198.post-56876755177974790112011-03-28T18:02:32.683+02:002011-03-28T18:02:32.683+02:00Erg interessant!!
Ik heb een boekje uit 1962 van ...Erg interessant!!<br /><br />Ik heb een boekje uit 1962 van wetenschapshistoricus Martin Levey waarin recepten voor allerlei soorten inkt staan uit een middeleeuws Arabisch werk geschreven door een Noord Afrikaanse prins ( ca. A.D 1025)Ibn Badis. <br /><br />Zo verwonderlijk dat de recepten zo op elkaar lijken.<br /><br />Martin Levey, Mediaeval Arabic Bookmaking and its Relation to Early Chemistry and Pharmacology.Transactions of the American Philosophical Society, Volume 52, Part 4, 1962Huseyin@Istanbulhttps://www.blogger.com/profile/00717924071415890762noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3855404510267533198.post-71292789418883027822010-12-06T10:13:31.152+01:002010-12-06T10:13:31.152+01:00Zou gedoopt zijn in Groningen 12-10-1723.
Ouders:
...Zou gedoopt zijn in Groningen 12-10-1723.<br />Ouders:<br />Jannes Fredzen<br />Anna Sophia Ottens (dochtervan Jan Ottens en Elsje Jans van Lingen).<br />zie: GENEANET<br />http://gw5.geneanet.org/index.php3?b=rschoemaker&p=jan+otto&n=fredzes&lang=nlUnknownhttps://www.blogger.com/profile/05441487112411877525noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3855404510267533198.post-28940962493630392122010-11-20T14:35:13.689+01:002010-11-20T14:35:13.689+01:00Dank je Iris voor de informatie. Het helpt misschi...Dank je Iris voor de informatie. Het helpt misschien ook in mijn speurtocht naar de oorspronkelijke eigenaar van receptenboekje!Mirjam Heijshttps://www.blogger.com/profile/17562298451561446073noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3855404510267533198.post-33792536002418702482010-11-19T00:06:30.444+01:002010-11-19T00:06:30.444+01:00Leuk stukje receptuur! De volmaakte verwer (welke ...Leuk stukje receptuur! De volmaakte verwer (welke editie heb je trouwens gebruikt?) is een vertaling van een Frans boek (vandaar ook die Languedoc) voor het verven van metrages/grote hoeveelheden aan stoffen. Je recepten zijn waarschijnlijk voor schilderverven, informatie daarover vind je in de oude boeken van bv. Lindenbergh's 'Nieuwe Verligter', die specifiek op 'sap-verwen' ingaat.Irishttps://www.blogger.com/profile/12266297451076810608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3855404510267533198.post-76758618790680148602010-11-04T10:37:41.471+01:002010-11-04T10:37:41.471+01:00Is eigenlijk wel een goed idee, Jantiene... ik zal...Is eigenlijk wel een goed idee, Jantiene... ik zal eens gaan neuzen in de catalogus!Mirjam Heijshttps://www.blogger.com/profile/17562298451561446073noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3855404510267533198.post-13135351778632976132010-11-03T17:04:27.794+01:002010-11-03T17:04:27.794+01:00Tja, als eenvoudige bibliothecaris kan ik het alle...Tja, als eenvoudige bibliothecaris kan ik het alleen vinden onder De volmaakte verwer in de catalogus... In het Textielmuseum hebben we ook een exemplaar en nog wat literatuur erover. Leuk dat je dit boekje gevonden hebt! Over plantaardige / natuurlijke verfstoffen hebben we heel veel literatuur in de bibliotheek van het Textielmuseum. Ik zou zeggen: kom eens een middagje studeren...Jantienehttps://www.blogger.com/profile/17560591483705247621noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3855404510267533198.post-31854120073444363572010-10-01T23:25:05.647+02:002010-10-01T23:25:05.647+02:00@Jeanine
he ja, zo'n wedstrijd lijkt me ook on...@Jeanine<br />he ja, zo'n wedstrijd lijkt me ook ontzettend leuk! Vooral als het een oud streekgerecht is. <br />Ook bij 'ons' vertelden bezoekers allerlei verhalen over vroeger en gerechten die nu niet meer gemaakt worden.<br /><br />@Luud<br />Fijn dat je de soep lekker vond.Astridhttps://www.blogger.com/profile/11862994458282072129noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3855404510267533198.post-156254415462037522010-10-01T22:05:06.554+02:002010-10-01T22:05:06.554+02:00en hoeveel koppen soep hebben wij als medewerkers ...en hoeveel koppen soep hebben wij als medewerkers op? Lekker veel denk ik zo. Smaakte prima!Luud de Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/12307525811257084414noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3855404510267533198.post-40824352976521178512010-10-01T20:09:12.126+02:002010-10-01T20:09:12.126+02:00Hannemahuis, centrum voor Harlinger cultuur en his...Hannemahuis, centrum voor Harlinger cultuur en historie organiseerde op Openmonumentendag 2010 het Harlinger kampioenschap Zakkoek bakken. Zakkoek of Ketelkoek (ook wel Jan in de Zak, Broeder, Blinde Dirk, Witte Zuster, Boffert, Poffert of Trommelkoek) is een gistdeeg met rozijnen en krenten dat in een linnen zak 2 uur zachtjes moet koken of in een gesloten vorm 2 uur au-bain-marie moet garen. Het werd in de 19de eeuw gegeten in het Stads Weeshuis in Harlingen en op de walvisvaarder Dirkje Adema kreeg de bemanning het op zondag en woensdag. Boerinnen maakten het 's morgens vroeg als ze op het land moesten werken, als ze thuis kwamen was het gerecht klaar. Het is een streekgerecht dat in Friesland, Groningen, Drente en Noord-Holland werd gemaakt. Vooral 60-plussers in Harlingen hadden nog warme herinneringen aan de koek. De prijs voor de lekkerste koek in Harlingen was voor een Boffert, gemaakt met zelfrijzend bakmeel, noten, rozijnen, gember en stijfgeslagen eiwitten. Alle bezoekers aan het Hannemahuis konden de rest van Openmonumentendag van de ingebrachte koeken proeven. De Zakkoeken en ketelkoeken maakten herinneringen aan vroeger los: de beslagen ramen in de keuken, de zakkoek als zaterdagse hoofdmaaltijd.<br />Zakkoek/ketelkoek kan erg lekker zijn en past helemaal in de trend van slow food, nordic cuisine en eten met een laag glycemische index (er gaat geen suiker in en nauwelijks boter!).Jeanine Ottenhttps://www.blogger.com/profile/04805024497974561741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3855404510267533198.post-26751199585516603412010-09-28T16:04:33.016+02:002010-09-28T16:04:33.016+02:00@Luud
Ja he.....Het was ook erg leuk om te doenwyt...@Luud<br />Ja he.....Het was ook erg leuk om te doenwyterocAstridhttps://www.blogger.com/profile/11862994458282072129noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3855404510267533198.post-26383193563242118202010-09-28T00:12:23.811+02:002010-09-28T00:12:23.811+02:00Het smaakte in ieder geval allemaal heel goed!Het smaakte in ieder geval allemaal heel goed!Luud de Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/12307525811257084414noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3855404510267533198.post-14746479011755787532010-09-23T09:36:48.523+02:002010-09-23T09:36:48.523+02:00@Luud
vrienden van me lopen al jaren de Vierdaagse...@Luud<br />vrienden van me lopen al jaren de Vierdaagse van de IJzer, vandaar dat ik het wist. En die garnalensoep op de eerste dag vind ik wel heel speciaal.<br /><br />het gekke is dat ik garnelaen lange tijd als een ´luxe´ artikel beschouwd heb, terwijl het dat toch neit echt is denk ik.Astridhttps://www.blogger.com/profile/11862994458282072129noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3855404510267533198.post-28679404339020643992010-09-22T21:44:25.861+02:002010-09-22T21:44:25.861+02:00He, leuk detail van de Vierdaagse van de IJzer en ...He, leuk detail van de Vierdaagse van de IJzer en garnalensoep.<br />Ik heb die soep wel eens op, kan me niet meer goed herinneren hoe dat precies smaakte. Maar weer eens proberen dus :)Luud de Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/12307525811257084414noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3855404510267533198.post-8090342580215355912010-09-21T11:27:48.272+02:002010-09-21T11:27:48.272+02:00@okke
Leuk, hoe kom je fan van kweeperen?@okke<br />Leuk, hoe kom je fan van kweeperen?Astridhttps://www.blogger.com/profile/11862994458282072129noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3855404510267533198.post-74332676256038081512010-09-21T11:26:20.985+02:002010-09-21T11:26:20.985+02:00@Mirjam
Leuk zeg zo´n speurtocht!@Mirjam<br />Leuk zeg zo´n speurtocht!Astridhttps://www.blogger.com/profile/11862994458282072129noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3855404510267533198.post-83236131717218556662010-09-15T16:43:07.616+02:002010-09-15T16:43:07.616+02:00Wat ook leuk is: de link naar Fredzes kwam ik tege...Wat ook leuk is: de link naar Fredzes kwam ik tegen in de genealogie van de familie Hamming. Hoeveel toeval kan een mens aan?Mirjam Heijshttps://www.blogger.com/profile/17562298451561446073noreply@blogger.com