maandag 21 juni 2010
Aspersies inmaken
Na dat ze gescheld zijn breekt
men ze in 3 stukken en legt
ze ieder afzonderlijk bij een des
koppen, de middelstukken en
de achterste einde, nu zet men
water met zout op, als het kookt
doet men er de achterste einde in zoo
een oogenblik laten koken, dan de middel
stukken dan weder laten koken dan de koppen
als ze koken schept men ze op een servet laat ze
koud worden doet ze in flessen met boter pekel en een schepje vet.
Volgens mij zei onze aspergeboer dat hij op 26 juni de laatste steek zou doen. Er is dus nog even tijd :)
Heerlijk!!
Mijn bomma deed dat niet met asperges maar met kersen. Die dingen bleven alleen eeuwig houdbaar, dus je kon gerust kersen van 10 jaar ervoor aan het eten zijn.
Morgen dan nog gauw wat halen.. bij Van Roosendaal, daar ging mijn moeder altijd alles halen wat lekker was! Vers van het land.
@Isabelle
Kersen, boontjes, pruimen etc. Ja dat deed mijn moeder ook. Mijn oma trouwens ook: toen ze naar een tehuis moest kwamen we in haar kelder ook nog een aantal potten geweckte boontjes tegen, uit 1978 (het was toen einde jaren '90), brrrr, die hoefde ik toch niet meer :-)