vrijdag 16 september 2011
Bij 'ons thuis' is het traditie dat we met de kermis gerookte paling eten. Eerst gaan we 'met z'n allen' naar de kermis en op de terugweg kopen we bij de visboer een bos gerookte palingen (van die lekkere dikke malse). Thuis gekomen wordt het tafelkleed van de tafel gehaald, mijn vader haalt de gelezen zaterdagkrant uit de papierbak en spreidt deze drie lagen dik - paling drukt door- uit over de tafel. Daarna deelt mijn moeder de palingen uit en trekt - voor degenen die dat zelf niet durven- eerst de kop van de paling eraf.
Heerlijk!
In het receptenboekje geen gerecht met gerookte paling, wel om in te maken:
Om paling in te maken
men braad hem op den rooster als hij
koud is in een potje leggen met lagen
lourier bladeren citroen schijven foelie
kruitnagels peper bollen tot dat de
pot vol is, wijnazijn er kokend op
=gitten.Om het originele recept te bekijken: klik hier