dinsdag 10 augustus 2010
Om queeperen te confijten
Schild dezelve en snijd ze in vier
of acht stukken laat ze in regenwater
gaar koken giet ze dan op een vergit
en laat het nat in een schoone pot
lopen, als ze koud geworden zijn
zet men het nat op met zoo veel
Pond suiker als en queen zijn, schut er
dan dezelve in en laat ze kooken
tot dat ze hadt worden doet ze
dan vervolgens in een pot en als de
siroop dan nog niet dik genoeg
is laat men hem nog wat koken
en giet hem er dan op. Men
laat er voor de couleur een glas
rode wijn door kooken.
Weer een mooi stukske. Ik ken de kweeperen ook van vroeger. Dat ze op de achtergrond zijn geraakt, zal ook wel een beetje met de naam te maken hebben. Kweeperen... brrr. Doet denken aan ouwe vrijgezelle tantes.
@Krekwekdogt
Ik heb exact dezelfde beleving: de naam roept weerzin op en geen eetlust.
Maar als ze goed bereidt zijn, wil ik het best eens proberen. Wie weet heb ik ze al wel eens op, je weet maar nooit wat er tegenwoordig in de keukens allemaal gebruikt wordt :)
Taarten zijn bijna altijd lekker!
Kijk hier es, een blog van een kweepeer-fan: http://www.kweepeer.nl/ met allemaal recepten. Ik ga es op zoek naar kweeperen (eigenlijk pas verkrijgbaar vanaf oktober...) en wat proberen.
Ha leuk om te lezen. De kweepeerfan laat van zich horen. Binnenkort zijn ze er weer. Eind september/begin oktober is het weer zo ver! Groet, Okke
@okke
Leuk, hoe kom je fan van kweeperen?