woensdag 28 juli 2010
Wat me opviel aan het recept was dat er ook een 'magere' versie van de soep beschreven wordt. Blijkbaar vonden er vroeger ook al mensen dat ze op hun gewicht of omvang moesten letten.
Soep van Groentens
men doet een klond boter in
een castrol die men laat braden,
doet er dan van alle soort van
groentens in, als gesnipperde
knollen witte en geele wortelen
Selderij, Savooy kool andijvie juin
en al wat men heeft als ook
eenige ongekookte aarappelen
dit lengt men aan met bouillon
/ indien men mager soep wilt
hebben neemt men wat meer boter
en lengt het dan aan met water
als het zoo eenigens tijd gekookt
heeft vrijft men het
met door een zeef en laat het zoo
nog eens door kooken met zout
Hoi Astrid, lekker hoor. Ik ben echt een soepfanaat! Heb je hiervan ook een link naar het origineel?
Is het 19e eeuwse soep? Kunnen we een of meerdere 19e eeuws recepten klaarmaken voor Open Monumentendag of een proeverij maken?
@Jojanneke: klik op de titel van het recept en je wordt doorgesluisd naar het originele recept
@Petra
Ja het is 19e eeuwse soep! Ik heb aan J en I al recepten doorgegeven om klaar te maken op Open Monumentendag: zandtaartjes en kerriesoep