vrijdag 11 september 2009
Schilpad soep
men neemt een runs stuk waar men
sterke bouillon van trekt, doet gekapte
ajuin in een pan met een grote klouw bote(r),
blijven roeren als de ajuin gaar en bruin
gebraden is, strooid men er blom door
die men mede laat bruineren, dan doet
men er het vleesch van kalfs kop by
die tot vierkante stukjes gesneden
zijn, en laat dit met dit alles braden
dan doet men het by den bouillon daar
men het vleesch uitgenomen heeft -- men
doet er wat caiennepeper by
en laat het zoo nog wat door
koken als men opdoet, doet men
er drie dooyers van eijeren by het
sap van twee citroenen en een halve
fles Madera -- Men moet er
ook wat sago by mede laten door
koken
Voor het originele recept, klik hier.
grrr, die zielige schildpadjes, dacht ik eerst, maar in koninginnensoep zitten ook geen beatrixjes!!
hahaha....gelukkig niet! Nee, ik was ook positief verbaasd dat er geen schildpad in de soep hoefde. de soep lijkt me overigens wel erg lekker!
Maar waarom noemen ze het dan schildpaddensoep? Is sago het hoofdvoedsel van schildpadden?
op zoek naar de betekenis van het woord HOFMANNI kwam ik deze beschrijving van de oersoepschildpad tegen: http://noorderlicht.vpro.nl/artikelen/12498672/