vrijdag 13 november 2009
Eindelijk, Sinterklaas is weer in het land! De pepernoten, chocolade beesten en marsepeinen lekkernijen waren helaas al meteen na de zomervakantie beschikbaar: onzinnige commercie want de Sinterklaastijd begint pas als de Goedheiligman weer in levende lijve in Nederland is. Daarom vandaag een tweetal luxe Marsepeinrecepten uit de "fijne keuken".
Sinterklaas en marsepein komen bij elkaar omdat deze heilige niet alleen een grote kindervriend was maar ook de beschermheer van het huwelijk en het gezin. Rond 5 december konden jongens met een stuk marsepein een meisje hun liefde verklaren. Veel hartjes maken dus!
Een "moderne" versie van het recept met beeldende instructie voor nieuwe koks.
Een "moderne" versie van het recept met beeldende instructie voor nieuwe koks.
Marsepain Roijal
Une ½ aman 1 livre sucre broyer
Avec 3 blanc glace en rouge avec
Un peu de parfum de rose ou en
blanc avec un peu de citron ou fleur
d´orange
Marsepain d’anvers
Une livre de sucre et une livre
D’amandes moulue avec 3 ou 4 blanc
D’oeufs et faire bien chauffer la
pâtes alors l’etendre sur une plattine
et parfumer a volonte et l’on fait
ce que l’on veut avec la pâte
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
het verzoek van JJ is ingewilligd ;-)