• Home
  • Posts RSS
  • Comments RSS
  • Edit
Blauw Oranje Groen Roze Paars
kletskoppen en zwarte inkt
recepten van alledaagse en bijzondere gerechten, huismiddeltjes en gebruiksprodukten. Dit is een blog van Regionaal Archief Tilburg

dinsdag 10 november 2009

Het jachtseizoen is geopend (2)


Hazepeper

Men ontlid de Haas dan zet men hem op in een
castrol met azijn fijn gesneden juin zout foelie noot
nagelgruis peper Zuiker boter ... beschuit als
hij bijna klaar is giet men er wat wijn bij, en moet
omtrent 2 uure stoven
als een haas bevrozen is hangt men hem op tot dat
hij uit de neus bloeid dan legt men hem in wijn
waarin men hem wel acht dagen kan late liggen
maar drie dagen is ook goed.


Voor het origiele recept, klik hier.
2 reacties | Gepost door Astrid edit post

2 reacties

  1. regionaal archief tilburg on 10 november 2009 om 13:26

    Heerlijk... nu nog het adres van een goede poelier!

     
  2. Jojanneke on 12 november 2009 om 09:45

    Klinkt zalig en lijkt heel eenvoudig te maken. Ga ik es proberen. Aan de Hasseltstraat (vlakbij De Pont) is een poelier die vast goede hazen heeft.

     


Een reactie posten
Nieuwere post Oudere post Homepage

tips uit het archief

  • Veel archiefspeurders kennen de sensatie: je bent iets aan het zoeken, het lukt niet zo, je doet een gokje en WAUW!!... zomaar een juweeltje van een document. Een vergeten boekje, een prachtig plaatje, een los archiefstuk: een weeskindje. Zo ontdekten we 18de en 19de eeuwse schriftjes met recepten van alledaagse en bijzondere gerechten, van allerlei huismiddeltjes en gebruiksprodukten. Herkomst onbekend, weeskindjes dus die je moet koesteren en veel aandacht moet geven. Via deze weblog gaan we regelmatig zo'n recept de wereld insturen. We verzoeken alle lezers de recepten uit te proberen, tips en reacties te geven en vooral er veel plezier aan te beleven.
  • Verder zoeken ??

    Zoek in het Regionaal Archief Tilburg

    Blij worden van groente en fruit!!

    links

    • een receptenboekje uit Amsterdam
    • Winckelbouck apotheek Sint-Janshospitaal
    • culinaire geschiedenis belgiĆ«
    • vergeten eten
    • oma's recepten
    • 'Liber Trotula'
    • kookhistorie (website)
    • oude termen
    • kookhistorie (weblog)
    • balkons met wasgoed!

    archief

    • ► 2014 (1)
      • ► april (1)
    • ► 2012 (2)
      • ► april (1)
      • ► februari (1)
    • ► 2011 (25)
      • ► september (1)
      • ► augustus (19)
      • ► juli (1)
      • ► juni (2)
      • ► mei (2)
    • ► 2010 (23)
      • ► november (1)
      • ► september (4)
      • ► augustus (1)
      • ► juli (3)
      • ► juni (3)
      • ► mei (1)
      • ► april (1)
      • ► maart (1)
      • ► februari (3)
      • ► januari (5)
    • ▼ 2009 (21)
      • ► december (3)
      • ▼ november (4)
        • kwikzilver
        • Marsepain Roijal et d'Anvers
        • Zalfjes
        • Het jachtseizoen is geopend (2)
      • ► oktober (8)
      • ► september (4)
      • ► augustus (2)

    Worstenbrood bakken

    zoeken







    • Home
    • Posts RSS
    • Comments RSS
    • Edit

    © Copyright kletskoppen en zwarte inkt. All rights reserved.
    Designed by FTL Wordpress Themes | Bloggerized by FalconHive.com
    brought to you by Smashing Magazine

    Naar boven