woensdag 22 september 2010
Hieronder een recept voor garnalensoep. Vast anders dan de soep van de vissers maar wel erg lekker
Garnalen soep
Men neemt een klontje boter de groote
van een ey fruit het bruin en doet er
twee lepels blom by en dan twee fijn gehakte
uyen als het bruin is doet men er een
goede quantiteid fijn gehakte garnalen
en peterselie in en een sneedje fijn gevre
=ve witten brood roert het tezamen met
bouillon dit is goede soep
He, leuk detail van de Vierdaagse van de IJzer en garnalensoep.
Ik heb die soep wel eens op, kan me niet meer goed herinneren hoe dat precies smaakte. Maar weer eens proberen dus :)
@Luud
vrienden van me lopen al jaren de Vierdaagse van de IJzer, vandaar dat ik het wist. En die garnalensoep op de eerste dag vind ik wel heel speciaal.
het gekke is dat ik garnelaen lange tijd als een ´luxe´ artikel beschouwd heb, terwijl het dat toch neit echt is denk ik.