maandag 27 september 2010
Zondag 12 september was het Open Monumentendag. Het thema van dit jaar was ´de smaak van de 19e eeuw´. Dat was een goede gelegenheid om enkele recepten met maken uit ´onze´ negentiende-eeuwse receptenboekjes. De keuze viel op kerriesoep, zandtaarjes en abrikozenmoes. De zandtaartjes smaakten prima in combinatie met de licht zure abrikozenmoes. een aanrader!
Zandtaartjes
3 ons boter smelten voeg er
dan bij 3 ons wit suiker en
dan zoolang roeren totdat
er ongeveer 10 eierren in zijn
en dan een beetje vlug een
beetje citroen olie en
dan 3 ons gezeefde beste
tarwebloem dan in vormpjes
doen die goed gesmeerd zijn
3/4 vol en vlug bakken
Abrikosen Moes
2 lb abrikosen met een glas water laat
die op de helft verkoken en wel roeren en
dan van het vuur gezet neemt dan 1/2 lb
suiker roerd het er door zet het te zamen
op het vuur en roeren tot het aan de kook
komt maar het moet kokenHieronder een impressie van de dag.
Behalve een proeverij van negentiende-eeuwse recepten was er ook een wedstrijd groenten en fruit herkennen, een demonstratie van restauratieatelier De Tiendschuur en een informatiemerkt van historische verenigingen
Het smaakte in ieder geval allemaal heel goed!
@Luud
Ja he.....Het was ook erg leuk om te doenwyteroc