vrijdag 9 oktober 2009
Een huismiddeltje deze keer. Of de slager nog varkensreuzel verkoopt?
&16
Om ijzer tegen t roesten te bewaa=
ren
Neemt 1/4 ongezouten verkens
reusel (gesmolten
2 lood potlood
1 stuiver boomoly
1 lood campher
met dit mengzel wel door een ge
daan bestrijk het ijzer
Reuzel, kaantjes...heerlijk. Mijn moeder maakte dat vroeger wel eens. Een paar weken geleden zag ik in de supermakt een bakje reusel. Ik kon de verleiding niet weerstaan. Tovh heb ik er maar weinig van gegeten wan tik had de reusel aan laten branden dus dat was gewoon vies! Jammer, maar ik koop nog wel een ander bakje......
Ok, even voor de duidelijkheid: Reuzel! Maar dat verwarde ik met Reusel, een plaatsje in de Brabantse kempen
@Astrid
Reuzel aan laten branden? Smeer je dat niet gewoon op je boterham met wat zout eroverheen?
Ik ken zult die je smelt in de pan en kaantjes natuurlijk, maar reuzel bakken/braden, dat ken ik dan weer niet.
@Luud,
Het lastige was dat er totaal geen gebruiksaanwijzing op het bakje zat. Koud was smerig en puur vet en ik wist nog van vroeger dat die brokjes op je brood moesten. Daarom heb ik eerst het vet willen smelten....
Hoi Astrid ik ben hier omdat het mij opviel dat reuzel met een s geschreven werd.En dat is inderdaad een boerendorp in Brabant.
Ik denk dat er een misverstand is wat betreft de reuzel.Reuzel is namelijk uitgemolten vet en de restafvak zijn dan weer kaantjes en dat is volgens mij wat jij bedoelt om op de boterham te oden.
Groetjes Kees.