donderdag 28 januari 2010
Tot mijn grote verbazing zag ik in dit oude receptenboekje een recept voor macaroni staan: Ik heb nooit geweten dat macaroni al zo lang gebruikt werd in de Nederlandse keuken!
Maceronie
Kookt men in bouillon, of water met
wat zout en boter gaar, Men snijd
mager van de ham of gerookt vleesch
aan kleine stukjes raspt kaas / wat
veel/ roer dit door elkanderen doet
dit bij de Maceronie, goed door een
geschut schept men het in schaaltjes
zet het in den oven tot de gestoote
beschuit die men er boven op doet
bruin is.
Voor het originele recept, klik hier.
Ja... gek hè die macaroni. Wij kregen vroeger (jaren 60) wel al macaronischotels: met een beetje tomaat (puree?), blokjes 'smac' en kaas en extra op smaak gebracht met maggie, soms als ovenschotel, soms uit een gigantische pan (veel opgroeiende kinderen). Het was toen een heel exotische maaltijd! Macaroni was nooit meer zo lekker. (nou ja, dat jok ik)
@Mirjam,
Je schets wel een gezellig beeld: ik zie jullie al met zijn allen aan tafel zitten met en grote pan in het midden en moeder die opschept. Smac.....dat is toch dat roze vlees?
Ja smac is van dat vleesafval dat in een blikje (met sleuteltje om het open te draaien) verkocht wordt! Ik heb nog meer recepten met smac: vooral in de campingkeuken heel handig!