• Home
  • Posts RSS
  • Comments RSS
  • Edit
Blauw Oranje Groen Roze Paars
kletskoppen en zwarte inkt
recepten van alledaagse en bijzondere gerechten, huismiddeltjes en gebruiksprodukten. Dit is een blog van Regionaal Archief Tilburg

vrijdag 22 januari 2010

stokvispastei


Stokvis wordt meestal gemaakt van kabeljauw (leng of haring voldoen ook). Door het drogen blijft de vis lang houdbaar. Om de vis weer eetbaar te maken moet deze dagenlang geweekt worden waarbij het weekwater regelmatig ververst moet worden.

Stokvis pastij
Als de visch wel geklopt is zet men hem
24 uren in regenwater, 2 keren verwateren
kookt ... in regenwater en melk gaar
zuivertse van alle raten en vellen en
breekt ze in kleine stukjes doet daar
eenige ansjovissen bij in kleine stukjes
gesneden 1 stuk boter note muscaat
peper en wat melk wat tarwe blom
dat de sous gebonden is | er mag niet
te velle en ook niet te weinig sous op
zijn| laat het daarmede eens doorstoven
Men kan er ook eenige charlotte en peterselie
bij doen als het koud is doet het in de korst
en een korst en over heen bakt het in den oven


Voor het originele recept, klik hier.
0 reacties | Gepost door Astrid edit post

0 reacties



Een reactie posten
Nieuwere post Oudere post Homepage

tips uit het archief

  • Veel archiefspeurders kennen de sensatie: je bent iets aan het zoeken, het lukt niet zo, je doet een gokje en WAUW!!... zomaar een juweeltje van een document. Een vergeten boekje, een prachtig plaatje, een los archiefstuk: een weeskindje. Zo ontdekten we 18de en 19de eeuwse schriftjes met recepten van alledaagse en bijzondere gerechten, van allerlei huismiddeltjes en gebruiksprodukten. Herkomst onbekend, weeskindjes dus die je moet koesteren en veel aandacht moet geven. Via deze weblog gaan we regelmatig zo'n recept de wereld insturen. We verzoeken alle lezers de recepten uit te proberen, tips en reacties te geven en vooral er veel plezier aan te beleven.
  • Verder zoeken ??

    Zoek in het Regionaal Archief Tilburg

    Blij worden van groente en fruit!!

    links

    • een receptenboekje uit Amsterdam
    • Winckelbouck apotheek Sint-Janshospitaal
    • culinaire geschiedenis belgiĆ«
    • vergeten eten
    • oma's recepten
    • 'Liber Trotula'
    • kookhistorie (website)
    • oude termen
    • kookhistorie (weblog)
    • balkons met wasgoed!

    archief

    • ► 2014 (1)
      • ► april (1)
    • ► 2012 (2)
      • ► april (1)
      • ► februari (1)
    • ► 2011 (25)
      • ► september (1)
      • ► augustus (19)
      • ► juli (1)
      • ► juni (2)
      • ► mei (2)
    • ▼ 2010 (23)
      • ► november (1)
      • ► september (4)
      • ► augustus (1)
      • ► juli (3)
      • ► juni (3)
      • ► mei (1)
      • ► april (1)
      • ► maart (1)
      • ► februari (3)
      • ▼ januari (5)
        • macaroni
        • stokvispastei
        • Zuurkooltaart
        • Warme winterdrankjes
        • Regenwater of wijn
    • ► 2009 (21)
      • ► december (3)
      • ► november (4)
      • ► oktober (8)
      • ► september (4)
      • ► augustus (2)

    Worstenbrood bakken

    zoeken







    • Home
    • Posts RSS
    • Comments RSS
    • Edit

    © Copyright kletskoppen en zwarte inkt. All rights reserved.
    Designed by FTL Wordpress Themes | Bloggerized by FalconHive.com
    brought to you by Smashing Magazine

    Naar boven